Fashion Day Out – São vicente

Fashion Day Out – São vicente

Event Details

Opdrachtgever:
Fashion Day Out

Plaats:
São Vicente (Kaapverdië)

Ontwerpers:
Victor Vaz
Rex Creativity
Pe na Tchon
Lion Tribe

Fashion evenement op Sao Vicente

Geïnspireerd door modeontwerpers op Kaapverdië, besloot Marisa een eigen evenement te organiseren. Ze was vastberaden om het werk van modeontwerpers te tonen aan het grote publiek. 

Gaandeweg ontdekte Marisa dat het opzetten van een fashion event in het buitenland minder makkelijk was dan in Nederland. Dat had niets te maken met gebrek aan talent en alles met het gebrek aan middelen. Het geld dat nodig was om het te bewerkstelligen, lag voor veel opkomende ontwerpers niet binnen handbereik. 

Marisa besloot met behulp van een team een crowdfunding op te starten, om de ontwerpers te voorzien van materialen om collecties mee te ontwikkelen. Tijdens Fashion Day Out São Vicente mochten vier ontwerpers hun collecties tonen. De modellen voor het evenement zijn gescout op het eiland en vervolgens voorzien van catwalk lessen door Internationaal model Elsa Delgado.

“Mijn droom was om een mode evenement te organiseren op mijn geboorte-eiland São Vicente- Kaapverdië. Fashion Day Out is dan ook mijn lange gekoesterde droom die uitkwam. Middels dit platform kan ik veel mode talenten een podium bieden om hun talenten te tonen.

 
Tijdens Fashion day Out hebben wij kunnen genieten van opkomende dj’s, muzikanten, modellen en modeontwerpers. De eerste editie was een groot succes en hadden al snel de smaak te pakken. Er kwam een derde editie, en dit keer in Nederland waar wij tijdens de Fashion fair in het Stedelijke Museum Schiedam een mooi event hebben neer gezet.”

MARISA SANTOS DA CRUZ