Stedelijk Museum Schiedam

Event Details

Opdrachtgever:
Stedelijk Museum Schiedam

Plaats:
Schiedam

Ontwerpers:
Atelieranitadegroot
BiaDsgn
Nine Stories
Studio 65J

Modest Fashion Art Fair

Fashion Day Out heeft tijdens de Modest Fashion Art Fair in het Stedelijk museum een live experience fashion show georganiseerd. Door middel van kleding kregen de ontwerpers de gelegenheid om hun verhaal te vertellen, want achter elk ontwerp hangt een stukje persoonlijke geschiedenis. Het is belangrijk om de bezoekers daar tijdens de modeshow in mee te nemen. Het doel was om een blijvende indruk achter te laten en dat is gelukt. In plaats van modellen werden er tijdens de modeshow danseressen ingezet. Dit zorgde ervoor dat de modeshow werd omgetoverd in een live entertainment show. De volgende vier deelnemers deden mee aan de live experience fashion show:

De dansers van Hip Hop 010 en de Hogeschool van de kunsten Amsterdam toonden de kleding van de fashion designers op een swingende manier.

“De inhoud van de modeshow was divers waardoor het spannend was om naar te kijken. De reacties van het publiek waren erg positief en veel mensen hebben meegedanst op de muziek. Veel van de ontwerpers en modellen waren nog niet eerder in het Stedelijk Museum Schiedam geweest, dus het heeft ook nieuwe ontmoetingen teweeg gebracht. 
 
Ik zou ze zeker aanraden. Het tonen van de kleding door middel van dans maakt dat het een unieke performance is om naar te kijken en het is een mooi platform voor ontwerpers en dansers “

Nicky Rijks - Stedelijke museum Schiedam